Kunder & Case

Alterview har gedigen erfarenhet av att hjälpa företag och koncerner med både NetSuite- och Oracle-lösningar. Projekten har innefattat konsultuppdrag i form av både verksamhetsanalys, införande av affärssystem, projektledning, utbildningar, databasinstallationer samt design och konstruktion av tillägg och specialbyggda moduler.

Den gemensamma nämnaren för alla projekt har varit teknologi och affärssystem som får ditt företag att växa. Inget är viktigare för oss än att hitta bästa tänkbara lösning för att tillgodose våra kunders behov. Läs mer om några av de företag vi är glada att få hjälpa genom åren.

 

opus-bilprovning
 

OPUS – förenklar inspektionsprocessen med Netsuite Car Inspection Solution från Alterview

Alterview Net Solutions AB, skandinaviens största NetSuite partner, står bakom den unika lösningen, Car Inspection Solution (CI-solution) i NetSuite.
Lösningen är primärt byggd för Opus Bilprovning AB, en av de största aktörerna på den svenska besiktningsmarknaden. Opus har idag ca 30 procent i marknadsandel och med över 600 anställda och 78 besiktningsstationer över hela landet hjälper de mer än 2 miljoner kunder årligen med besiktningstjänster.
Den skräddarsydda systemlösningen är ett resultat av ett intensivt projekt mellan Alterview och Opus där lösningen också ska ge stöd åt den planerade expansionen.
Läs mer om hur Netsuite och Alterview hjälpte OPUS.

 

ApoexNY

ApoEx – Ett modernt apoteksbolag som använder NetSuite

ApoEx grundades 2009 i samband med omregleringen av apoteksmarknaden då John Patrick Berlips arbetade som läkare och där såg stora möjligheter till förbättringar inom vården i sitt dagliga arbete. Förbättringar som att göra läkemedelshanteringen såväl säkrare som smidigare för patienter och kunder. Effektiviseringar genom att arbeta mer med IT som länge hade varit en outnyttjad kraft inom vård och omsorgssektorn. Tillsammans med sin bror Jens Berlips som arbetade med IT inom finans grundade de ApoEx AB med affärsidén att sälja läkemedel på distans till företag, landsting och privatpersoner.

Fakta ApoEx 2016:
NetSuite OneWorld (koncern)
Antal anställda: +400
Omsättning: + 2 miljarder

Läs mer om hur Netsuite och Alterview hjälpte ApoEx.

 

IDG – från förlag till Media Service Provider

Ibland behöver man utveckla verksamheten. IDG ville utveckla en plattform som genomför en obruten process från prospekt till faktura – en helt integrerad lösning som även innefattar produktionsprocessen. Målet var att gå till ett gemensamt system istället för att ha små isolerade öar av manuellt arbete där mail och excel-ark fick styra processerna. Att få full överblick på säljprocesserna och nyttja detta utifrån ett kundvårdsperspektiv.
Läs mer om hur Netsuite och Alterview hjälpte IDG.

 

HansoftlogoNY

Hansoft – Gasellföretaget tar stöd av NetSuite för sin internationella expansion

Hansoft växer snabbt, finns i många länder samt har höga krav på effektivitet och flexibilitet och behöver verktyg som kan matcha verksamheten och företagets produkter. Det tidigare systemet krävde mycket manuellt arbete och faktureringsprocessen som kunde ta dagar i anspråk klaras nu av på några få timmar i NetSuite.
Läs mer om hur Netsuite och Alterview hjälpte Hansoft.

 

HandelskammarenlogoNY

Stockholms Handelskammare effektiviserar sin verksamhet med stöd av NetSuite från Alterview

Stockholms Handelskammares utmaning var att hitta ett ekonomi- & stödsystem med kapacitet att hantera en mängd olika processer såsom medlemsregistret (CRM), handelsdokument, eventhantering, källkodsdeponering & utskick, samt även ha kapacitet att förenkla viss transaktionshantering avseende Skiljedomsinstitutet.
Lösningen hittade Stockholms Handelskammare i affärssystemet NetSuite från den svenska distributören Alterview i Stockholm.
Läs mer om hur Netsuite och Alterview hjälpte Stockholms Handelskammare.

 

HandheldNY

Handheld Group – internationell expansion med hjälp av molnet

Att leverera tekniklösningar för tuffa miljöer är en utmaning. Speciellt när det gäller dator- och mobilitetslösningar för militär, skogs-, bygg-, och transportbranschen. För att kunna möta en kraftig expansion på global nivå krävdes ett flexibelt och anpassningsbart affärssystem. Ett system där alla kan komma åt information oavsett åtkomsttid, land eller region och som kan hantera både säljstöd, orderhantering och ekonomi med koncernstöd.
Läs mer om hur valet föll på NetSuite One World.